2011. május 31., kedd

Evlia Cselebi török világutazó magyarországi - Jelenlegi ára: 4 430 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Evlia Cselebi török világutazó magyarországi utazásai, 1660-1664A könyv listaára: 5400 Ft. Leírás:
Az Oszmán Birodalom leghíresebb utazója és történetírója volt Evlia Cselebi, aki több mint negyven éves utazásainak történetét írta meg tíz kötetes Szejáhatnáme (Utazások könyve) című művében. 1660 és 1666 között Magyarországon és Erdélyben járt, s munkája ötödik kötetének végén, valamint hatodik kötetében írta le tapasztalatait. A mű magyarokat érintő részeit elsőként a 19-20. század fordulóján élt neves turkológus, Karácson Imre fordította le magyarra, mely a Magyar Tudományos Akadémia kiadásában jelent meg két kötetben, 1904-ben és 1908-ban. Jelen kiadvány a mű első kötetének reprint kiadása (a legutóbbi modern kiadása egyébként 1985-ben jelent meg (Budapest, Gondolat Kiadó, 1985)). A szerző művében érzékletesen mutatja be Nagyvárad 1660-as ostromára való utazását és az ostrom első szakaszát. A szerző külön fejezetet szentel a Zrínyi Miklóssal való találkozásnak. Ezt követően az 1661-es erdélyi és felső-magyarországi úti élményekről olvashatunk, majd a szerző visszatér Székelyországba, s Isztambul felé haladva Brassó várát is érzékletesen írja le. A kötet második fele részletesen ír az 1663-as hadjárat eseményeiről, megemlítve az átkelést a Dráván, s Mohács kapcsán az 1526-os török győzelem (az átkozott Lajos király megszalasztása) történetét is megemlíti. Cselebi részletesen ír a hadsereg megérkezéséről Budára, melynek kapcsán ír a Hódoltság központjának korabeli állapotairól is. A kötetben szó esik még az 1663. évi felső-magyarországi hadjáratról, a nógrádi ütközetről, majd Bosznia, Hercegovina, Dalmácia és Szlavónia részletes leírását adja, s a kötet Zerinvár (Zrínyivár) elfoglalásának történetével végződik. A név- és tárgymutatóval ellátott mű folytatása a már korábbiakban ismertetett Evlia Cselebi török világutazó magyarországi utazásai, 1664-1666 (201103100) című kötet. ISBN: 963-539-406-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 430 Ft

Az aukció vége: 2011-06-03 22:47
. Evlia Cselebi török világutazó magyarországi - Jelenlegi ára: 4 430 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése